Studio Bazar
  HOE HET BEGON...
Studio Bazar is een echt familiebedrijf.

Het thans zeven medewerkers tellende bedrijf van Rooslinde Jaspers begon meer dan veertig jaar geleden in een piepklein winkeltje aan de Amsterdamse Spuistraat. In de ontwerpstudio van vader Jaspers werden regelmatig fotoshoots gehouden en de ´requisieten´ daarvan stapelden zich op. Toen deze echt in de weg gingen staan, besloot moeder Dominique Vroom van de nood een deugd te maken en startte een winkel om die mooie dingen in te verkopen. Al snel ging ze ook zelf inkopen en haar fijne neus en goede smaak leverden haar al snel een reputatie op. Vooral de concurrentie was onder de indruk van de creativiteit waarmee ze het assortiment van deze eerste Studio Bazar-winkel samenstelde en vroeg haar ook voor hen rond te kijken. Zo werd, naast detailhandel, al snel de groothandelstak van Studio Bazar geboren.

Video: Studio Bazar en Brand Bier

EN WAT ER VAN TERECHT KWAM...
Al snel werd het winkeltje te klein en verhuisde Studio Bazar naar de Reguliersdwarsstraat, waar tot op de dag van vandaag nog een Studio Bazar-winkel gevestigd is. In de kookwinkels van Studio Bazar is alle ´hardware´ voor de kookgek te koop en kunnen aanstaande bruidsparen hun wensen in vervulling laten gaan door voor hun gasten een cadeaulijst neer te leggen. Opgegroeid tussen de potten en pannen van haar ouders rolde Rooslinde vanzelf het bedrijf in. Rooslinde Jaspers is financieel en administratief ´de baas´. Julius beproefde zijn geluk eerst succesvol met twee traiteurswinkels, een cateringbedrijf en een restaurant. Sinds 2004 concentreert Rooslinde zich volledig op de detailhandel en worden er uitsluitend nog artikelen voor haar eigen winkels geimporteerd.

Per 1 januari 2010 gaat Studio Bazar in afgeslankte vorm door in haar filialen in de Reguliersdwarsstraat en de Keizersgracht in Amsterdam. Rooslinde Jaspers voert de directie, Julius Jaspers gaat wat anders doen!